Tagtik

Renzo en Charité verhuizen naar Frankrijk

De VRT-soap 'Thuis' ondergaat een kleine gedaanteverandering. 'Renzo' is maar een van de personages die binnenkort uit Thuis zullen verdwijnen, net als Mayra (Muriel Bats), Charité (Aïssatou Diop) en Mark Willems (Luc).

Nu vrijdag zullen Renzo en Charité voor de laatste keer te zien zijn in Thuis. Ze verhuizen immers naar het Frankrijk, een verhaallijn waar vooral Frank van Erum allerminst voor te vinden is.

Frank van Erum, de acteur achter het populaire personage Renzo, vreest dat veel kijkers zullen afhaken bij de populaire soap op één. Hij heeft daar bij Het Nieuwsblad een goede verklaring voor. De makers van de soap overtreden volgens hem enkele fundamentele wetten van het genre.

"Er is ongenoegen over de verhalen. De oorzaak is te zoeken bij een cruciale beslissing over de opbouw van de karakters", aldus de 40-jarige acteur. "Vroeger had je enkele slechteriken: Luc, Peggy en Marianne. Daar willen de schrijvers van af. Iedereen kan goed en slecht zijn, klonk het. Resultaat is dat kijkers geen ankerpunten meer hebben."

'Renzo' vindt dat de schrijvers vaak zeer ongeloofwaardige wendingen in de verhalen brengen om voor voldoende drama te zorgen.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren