Tagtik

Salah Abdeslam bedreigt cipier

Uit een incidentenrapport dat de gevangenis van Fleury-Merogis opstelde op 7 september, blijkt dat Salah Abdeslam zich bijzonder agressief en onbeleefd gedraagt. De Franse kwaliteitskrant Le Figaro kon dit rapport inkijken.

Abdeslam is de enige nog levende terrorist achter de aanslagen in Parijs op 13 november 2015. Hij zit al twee jaar in de gevangenis van Fleury-Merogis, maar daar zijn ze zijn gedrag inmiddels kotsbeu. Zo is Abdeslam verbaal enorm agressief en bedreigde hij er reeds een bewaker tijdens de maaltijdbedeling. "Waarom kijk je naar mij, loser", riep Abdeslam naar de ciepier. "Je bent een loser, kom naar mijn cel en ik zal het je eens uitleggen. Ik ben een moslim en jullie zijn ongelovigen, honden. Er komt een dag waarop jullie mijn voeten zullen kussen", ging hij verder.

Het incidentenrapport is dan ook niet mals voor Abdeslam: "Salah Abdeslam is een opstandige en agressieve gedetineerde." Het antiterreurparket en de gevangenisdirectie werden op de hoogte gesteld van het incident.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Figaro/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren