Tagtik

Sigarenfamilie nieuwe eigenaars Oostende?

Woensdagavond stuurde Marc Coucke een tweet de wereld in, waarmee hij bekendmaakte dat de verkoop van KV Oostende afgerond was: 'Tweeten zoals de premier: Deal', zo tweette hij. Donderdagnamiddag moet op een persconferentie meer duidelijkheid komen over wie de nieuwe eigenaar wordt.

Op het Gala van de Gouden Schoen wilden KVO-voorzitter Marc Coucke en algemeen manager Patrick Orlans nog geen naam lossen, maar alles lijkt te wijzen op een Vlaamse investeerder. City Football Group, het bedrijf boven Manchester City en New York City, valt dus wellicht af. Volgens Het Laatste Nieuws zouden ook andere geïnteresseerden zoals Studio 100, ondernemer Salar Amizi, Paul Ghysen, shirtsponsor Filou of Brouwerij Van Honsebrouck niet meer in aanmerking komen.

Het Nieuwsblad schrijft dat sigarenfamilie Vandermarliere de grote kanshebber is, maar bij HLN ontkende Marc Coucke wel formeel dat die familie de nieuwe eigenaar van zijn 'weireldploegsje' wordt. Het Nieuwsblad hoorde op het Gala dat KVO in West-Vlaamse handen zou blijven. Als dat zo is, zijn Studio 100, Luc Willems van sponsor Willems Veranda's, bouwpromotor Bart Versluys en de mensen achter de Wellington-renbaan de belangrijkste kandidaten.

Donderdag om 14.30 uur moet blijken wie de opvolger is van Marc Coucke die opgelucht zijn aandacht kan richten op het voorzitterschap van Anderlecht.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren