Tagtik

Sp.a: "Abortus na 14 weken moet kunnen"

Vlaams oppositiepartij sp.a wil het mogelijk maken dat abortus in uitzonderlijke gevallen ook nog na 14 weken mogelijk moet zijn. Ze roepen op om één centrum in ons land aan te duiden waar dit mogelijk moet zijn. Dat meldt De Morgen. 
 
Momenteel kan je in België abortus plegen tot 14 weken zwangerschap. Nadien worden er nog uitzonderingen toegestaan indien het om medische redenen gaat. In buurland Nederland worden er behandelingen uitgevoerd tot 22 weken zwangerschap. Het is dan ook niet vreemd dat elk jaar ongeveer 500 Belgische vrouwen de grens oversteken om in Nederland abortus te laten uitvoeren.

Vanaf 8 december sluiten echter zeven van de vijftien Nederlandse abortusklinieken. Dat heeft volgens sp.a-kamerlid Monica De Coninck een grote impact. “De Nederlandse minister van Volksgezondheid heeft al gezegd dat Nederlandse vrouwen voorrang zullen krijgen in de overblijvende centra. Dat betekent dat er voor Belgische vrouwen nog amper plek zal zijn.” Het sp-a-kamerlid ijvert daarom voor één Belgisch centrum waar vrouwen ook na 14 weken abortus kunnen laten plegen. (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren