Tagtik

Sp.a wil u 1.000 euro schenken

Hebt u nog een oude en vervuilende wagen in uw bezit? Dan kan u deze voor een premie van 1.000 euro laten slopen, althans dat is wat de politieke partij sp.a voorstelt.

"Het gaat vooral om dieselwagens zonder roetfilter. Dat zijn geen roestbakken, maar echte 'roetbakken' die massa's ziekmakende dieselroet, fijn stof en stikstofoxide uitstoten. Die wagens moeten zo snel mogelijk van onze Vlaamse wegen", stelt sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke krachtig in Het Laatste Nieuws. 

Oppositiepartij wijst mensen die nog met een oude dieselwagen echter niet met de vinger. "Dat is het gevolg van een beleid dat jarenlang dieselwagens bevoordeelde", klinkt het.

Door tal van recente overheidsmaatregelen zoals de hogere wegbelasting, de hogere accijnzen op diesel en de invoering van lage emissiezones waar de meest vervuilende wagens niet welkom zijn, daalt de verkoop van dieselwagens stelselmatig.

Toch circuleren er nog tal van dieselwagens op de tweedehandsmarkt, daar wil sp.a een oplossing voor bieden met deze slooppremie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren