Tagtik

'Staking Ryanair wordt erger dan verwacht'

Woensdag en donderdag staakt het personeel van Ryanair: daarmee wil het betere arbeidsvoorwaarden afdwingen. Door de staking worden in Charleroi elke dag 48 vluchten geschrapt, in Brussel 22 op woensdag en 18 op donderdag. 16.500 passagiers in Charleroi en 7000 in Brussel zien daardoor hun vlucht geannuleerd, zo schrijft De Morgen.

De Ierse lagekostenmaatschappij gaat ervan uit dat door de staking 31 procent van de vluchten zal worden geschrapt. Uit een interne brief van de Belgische personeelsdirecteur die La Libre Belgique kon inzien, blijkt echter dat Ryanair er rekening mee houdt dat tot 70 procent van de vluchten getroffen zullen worden. Ook de vakbonden denken dat de stakingsbereidheid groter zal zijn dan Ryanair verwacht.

"Ryanair heeft de boosheid onderschat. Twee weken geleden verkocht het bedrijf nog tickets voor vluchten op de stakingsdagen, terwijl de aanzegging een maand geleden is verstuurd", aldus Hans Elsen, vakbondsverantwoordelijke logistiek en luchthaven van LBC-NVK bij De Standaard. "Het zou ons zeer verbazen dat er bijna 70 procent van de vluchten kan doorgaan, zoals het bedrijf officieel beweert."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren