Tagtik

Thierry Neuville op weg naar goud

De Belgische rallypiloot Thierry Neuville en zijn co-rijder Nicolas Gilsoul staan na drie wedstrijddagen aan de leiding in de rally van Zweden. Ze gaan vandaag de laatste dag in met een voorsprong van 22.7 seconden op Craig Breen (Citroën C3 WRC). Andreas Mikkelsen, teamgenoot van Neuville bij Hyundai, volgt als derde op 32 seconden.

De rally van Zweden, die tot dusver een zeer bizarre rally was door de vele sneeuw, kende zaterdag een minder verrassend wedstrijdverloop. De Est Tänak (Toyota Yaris WRC) startte de dag met twee ritzeges. Thierry Neuville nam de derde rit voor zijn rekening.

Na de middag kwam de Oostkantonner in het goede ritme en won hij nog drie ritten.

Van de fabrieksrijders moest enkel de Brit Kris Meeke opgeven. Hij kwam in een sneeuwmuur terecht waarbij zijn Citroën te veel schade opliep.

Thierry Neuville kan vandaag een gouden zaak doen in de WK-tussenstand. Huidig wereldkampioen, en grootste uitdager Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC), staat momenteel slechts op plek tien.

Vandaag dienen er nog drie klassementsritten waaronder de powerstage afgewerkt te worden. De rally van Zweden eindigt op zondagnamiddag.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren