Tagtik

Tigerkidnapping: vrouw moet dader naar huis voeren

Een jong gezin uit het Oost-Vlaamse Herzele werd zaterdagavond omstreeks 17.30 uur het slachtoffer van een tigerkidnapping. Een gewapende en gemaskerde man stormde hun woning binnen en nam de moeder en haar twee kinderen meteen onder schot. De man bedreigde het koppel met een pistool en dwong hen om geld te gaan afhalen. Ook stal hij juwelen en een laptop. In het begin had de agressieve overvaller nog twee kompanen, maar deze gingen er vrij snel vandoor.

Hierna verplichtte de dader het gezin om hem in Brussel te gaan afzetten, een autorit van meer een uur. Gedurende de hele rit hield hij de moeder en haar kinderen onder schot. "Onderweg heeft hij mij verplicht om te stoppen bij een bank. Daar moest ik geld gaan afhalen. Hij is ondertussen in de wagen bij mijn kinderen blijven zitten", getuigt de moeder bij TV Oost. Toen de wagen in een file terechtkwam, stapte de man plots uit en verdween hij met de noorderzon.

Katrien De Vuyst is nog steeds zwaar onder de indruk van de traumatiserende feiten waarbij ze de dader moest gehoorzamen om haar kinderen niet in gevaar te brengen. "Ik heb dat wapen van heel dichtbij gezien. Op dat moment weet je dat het echt wel menens is en dat je best wel gewoon meewerkt." Nadat de man uitstapte, bleven Katrien en haar twee kinderen verweesd achter. "Ik kan het nog altijd niet geloven dat dit bij ons gebeurd is. Dit gebeurt in films en in grootsteden, maar toch niet hier in Herzele?"

Het parket opende een onderzoek en slachtofferhulp helpt de moeder en haar kinderen om deze traumatische ervaring te verwerken. 

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren