Tagtik

'Trump for America' jaagt Robert Mueller op

Robert Mueller, de speciale aanklager die sinds mei een onderzoek voert naar de beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, wordt door de TFA beschuldigd van onwettig handelen.

De organisatie 'Trump for America', kortweg TFA, zegt dat Mueller tienduizenden e-mails van de General Services Administration (GSA) op een onwettige manier heeft verkregen.

De TFA moest eind 2016 de overgang van Donald Trump naar het Witte Huis voorbereiden. Hierbij deden ze beroep op de GSA.
Het kantoor van Mueller, dat de contacten tussen het campagneteam van Trump en Rusland onder de loep neemt, verzet zich tegen de kritiek. Woordvoerder Peter Carr liet weten dat "Wanneer we in ons lopende strafrechtelijke onderzoek e-mails hebben verkregen, hebben we dat gedaan door toestemming van de accounteigenaar te krijgen of door de juiste onderzoeksprocedures te volgen".

De beschuldigingen zijn een nieuw signaal van ongenoegen van de Republikeinen die zich geviseerd voelen door Mueller. Ex-FBI directeur Robert Mueller stelde in oktober Paul Manafort en Rick Gates in staat van beschuldiging. Manafort was campagneleider van Trump, Gates is een consultant en lobbyist die samenwerkte met Manafort.

Onlangs raakte ook bekend dat Michael Flynn, de ontslagen nationale veiligheidsadviseur van Trump, samenwerkt met Mueller in ruil voor strafvermindering.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren