Tagtik

"Van Aert kan Strade Bianche winnen"

Zaterdag gaat een droom voor Wout van Aert in vervulling: hij staat aan de start van de Strade Bianche, de wedstrijd over Toscaanse onverharde wegen en dus een bijzonder parcours voor een wereldkampioen veldrijden.

Zijn ploeg Veranda's Willems kreeg een wildcard van organisator RCS. En die organisator is bijzonder opgetogen om de drievoudige wereldkampioen in het veldrijden aan de start te krijgen. Op de persconferentie waarop de wedstrijd werd voorgesteld, kreeg Van Aert een plaatsje naast drievoudig wereldkampioen Peter Sagan en Michal Kwiatkowski, winnaar van het WK 2014.

Veranda's Willems heeft volgens RCS zijn wildcard te danken aan de spectaculaire zege van Van Aert op het afgelopen WK veldrijden in Valkenburg. De organisator meent dat Van Aert niet kansloos aan de start verschijnt: "We weten wat voor een goede coureur hij is. We geloven oprecht dat hij een kans maakt komende zaterdag. Zeker met het slechte weer dat wordt voorspeld", zo staat bij HLN te lezen.

In de Omloop Het Nieuwsblad ging Van Aert mee tot in de finale, maar de Strade Bianche, met veel meer kilometers bergop en met meer klimmers in het peloton, is een heel andere koers, zo vindt de wereldkampioen veldrijden zelf. "Grindwegen liggen me wel, en ik ben niet bang van modder en vuil", aldus een gemotiveerde Van Aert. "De Strade Bianche is, samen met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, de koers waar ik het meest naar uitkijk."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren