Tagtik

Van Langenhove slaat terug

Dries Van Langenhove, de voorzitter van Schild & Vrienden, slaat terug. Woensdagavond zond Pano, het reportagemagazine van VRT, een ophefmakende reportage uit over de Vlaams-nationalistische jongerenbeweging. Daaruit blijkt dat Schild & Vrienden veel extremer is dan hun optreden in het openbaar laat uitschijnen.

Na de vele reacties kruipt Van Langenhove niet in een hoekje: hij wil terugslaan en klacht indienen tegen de VRT. Dat vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

"Ik ga terugslaan. Ik ga mij verdedigen, want men smeert mij een hoop dingen aan die niet correct zijn. Zelfs antisemitisme. Ik vind dat van de pot gerukte insinuaties. Zoiets kan echt niet door de beugel. Ik vind het gortig en platvloers van de VRT dat ze mij zo’n dingen aanpraten, strafbare feiten bovendien", zo vertelt Van Langenhove.

De voorzitter van de rechtse jongerenbeweging denkt erover om stappen te ondernemen tegen de VRT: "Voor laster sowieso. Want zonder enige grond word ik als antisemiet afgeschilderd. Ik ben geen racist. En ook geen Jodenhater. In de verste verte niet."

Zich distantiëren van wat in de reportage te zien was, hoeft volgens de 25-jarige Van Langenhove niet: "Die dingen hebben niets met Schild & Vrienden te maken. De beelden die ze laten zien hebben zijn gortige platvloerse beelden waar niets grappigs aan is. En waar wij niets mee te maken hebben. Punt."

Rik Van de Walle, rector van de Gentse universiteit, heeft alvast verklaard dat Van Langenhove niet meer welkom is bij UGent, niet als studentenvertegenwoordiger in de raad van bestuur en ook niet als student.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren