Tagtik

Vandenhaute verdedigt komst Armstrong

Belgisch ondernemer Wouter Vandenhaute haalt niemand minder dan gevallen wielerheld Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen. De eigenaar van de Ronde nodigt de 46-jarige Amerikaan uit als eregast. "Waarom zouden we Lance Armstrong niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie?", redeneert Vandenhaute.

In 2012 werd Armstrong betrapt op het gebruik van verboden middelen, die hij doorheen bijna zijn hele carrière had gebruikt. Zo verloor de Amerikaanse renner zijn zeven Tourzeges. Sindsdien werd Armstrong door de hele sportwereld uitgespuwd. Het is dan ook een heel opmerkelijke zet van de eigenaar van de Ronde van Vlaanderen om uit te pakken met de komst van Lance Armstrong.

De Amerikaan zal een ritje met de fiets door de Vlaamse Ardennen maken en zal een lezing geven in de viptent op de Oude Kwaremont, als eerste gastspreker van de Tour of Flanders Business Academy. "We willen vanaf nu elk jaar een straffe spreker naar Vlaanderen halen. Als allereerste spreker hebben we Lance Armstrong uitgenodigd. Hij wil graag naar Vlaanderen komen om zijn verhaal te vertellen en om zijn favoriete eendagswedstrijd live te beleven. Voor hem is het ook een terugkeer naar de wielersport. Wat mij betreft is hij welkom", zegt Vandenhaute in Het Nieuwsblad.

In het Radio 1-programma Hautekiet verdedigde Wouter Vandenhaute zijn beslissing om Lance Armstrong als spreker te boeken uitvoerig. "Lance wordt overal voorgesteld als de eregast van de Ronde van Vlaanderen. Dat is niet het geval. Lance is uitgenodigd als eerste spreker van de ‘Tour of Flanders Business Academy’ en blijft in het daaropvolgende weekend in Vlaanderen. Als ik hem uit Amerika laat komen om te komen spreken op vrijdag dan spreekt het ook voor zich dat ik hem op zondag uitnodig om mee de wedstrijd te volgen."

De eigenaar van Flanders Classics verklaart zijn keuze. "We zijn gestart met de Business Academy en dan spreekt het voor zich dat we voor onze eerste editie voor een spreker uit de wielerwereld kiezen, iemand die tot de verbeelding spreekt. En dan kan je niet om Lance Armstrong heen. Ja, er is de controverse maar hij is tegelijk een uitstekend spreker. Ik ga zeker zijn zonden niet toedekken maar ik heb het moeilijk met de hypocrisie omtrent de figuur van Lance Armstrong, er wordt geoordeeld met twee maten en gewichten."

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren