Tagtik

Verdachten agressie 14-jarige opgepakt

Het parket heeft drie verdachten geïdentificeerd en verhoord van een zwaar geval van agressie op een 14-jarige jongen uit Vilvoorde, maandag op zijn eerste schooldag.

Nadat de jongen 's middags, zoals al zijn medeleerlingen, naar huis mocht, werd hij door vijf personen een auto ingesleurd en meegenomen naar domein Drie Fonteinen in Vilvoorde.

Daar ranselde het vijftal de tiener volledig af tot hij het bewustzijn verloor. De aanvallers lieten hem vervolgens voor dood achter in het domein. Nadat hij stilaan terug bij bewustzijn kwam, raakte hij te voet terug thuis. Zijn ouders brachten hem onmiddellijk naar het ziekenhuis en dienden een klacht in bij de lokale politie Vilvoorde-Machelen.

De oorzaak van de aanval zou te maken kunnen hebben met het feit dat het slachtoffer contact had met een meisje wiens broer deel uitmaakt van een stadsbende.

De drie verdachten zijn 15, 17 en 19 jaar oud. Zij zullen voor de jeugdrechter (voor de minderjarigen) en voor de onderzoeksrechter (voor de meerderjarige) moeten komen op beschuldiging van opzettelijke slagen en verwondingen en arbeidsongeschiktheid ten aanzien van een minderjarige.

(Fausto with Skwadra by Tagtik/Source: HLN, VRT Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren