Tagtik

Verjaardag in mineur voor Deschacht

De verwijzing van Olivier Deschacht naar de B-kern is de zoveelste episode van een heel moeilijk seizoen voor Anderlecht. Olivier Deschacht beleeft vandaag dan ook een verjaardag in mineur.

De campagne in de Champions League was slecht, Weiler en Frutos werden bedankt voor bewezen diensten, midden in het seizoen werd de club verkocht, met rampzalige gevolgen voor de wintermercato en trainer en spelers lijken op gespannen voet te leven. De verwijzing van de vandaag 37 jaar geworden Olivier Deschacht is op zijn minst een vreemde zet te noemen. Dé clubspeler bij uitstek, toonbeeld van arbeidsethos, zou te negatief zijn en een slechte invloed hebben op de groepsgeest.

Voor Hugo Broos die als speler twee Europese titels en drie landstitels pakte en als trainer één keer kampioen werd met paars-wit, is Anderlecht volkomen het noorden kwijt.

"Ik vind dit zoveelste nieuws (de verwijzing van Deschacht naar de B-kern, nvdr) niet goed voor een club van die status", aldus de trainer die in 2017 de Africa Cup won. "Ik denk dat er iemand zich in zijn graf al tien keer omgedraaid heeft. Ik kan me niet voorstellen dat deze situatie ooit zou kunnen gebeurd zijn onder Constant Vanden Stock."

(Skwadra and Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren