Tagtik

Vermaelen: straks onmisbaar bij Barça?

FC Barcelona maakte afgelopen zondag de niet altijd makkelijke verplaatsing naar Villarreal. De Blaugranas omzeilden deze klip en wonnen met 0-2. Thomas Vermaelen stond voor het eerst als speler van Barça voor de vijfde keer op rij op het veld en kweet zich opnieuw erg goed van zijn taak.

De Rode Duivel bewijst waarom Andoni Zubizarreta in 2014 de speler weghaalde bij Arsenal: "Hij is een speler die onmiddellijk rendement geeft", zo sprak de toenmalige technisch directeur (nu actief bij Lyon) toen Vermaelen werd voorgesteld. Zijn blessuregevoeligheid leverde Vermaelen veel scepsis op, maar nu wordt ook duidelijk waarom trainer Valverde zich verzette tegen een vertrek van Vermaelen in de afgelopen zomer.

Tegen Villarreal viel zijn secuur verdedigend werk op: hij maakte geen enkele overtreding en op Jordi Alba na was er geen enkele speler van Barça die meer ballen recupereerde.

Voor trainer Valverde volgt nu een moeilijke beslissing: volgende week is Javier Mascherano (die dicht bij een vertrek naar China in januari staat) terug uit blessure en inzetbaar in de wedstrijd tegen Deportivo La Coruna en de clasico in het Bernabéu over goed twee weken. Aan wie geeft de trainer van Barça de voorkeur: de uit blessure terugkerende Argentijn of de onberispelijke Belg met voldoende matchritme in de benen?

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren