Tagtik

Verpleegster spoorloos nadat ze ontsnapte gevangene onderdak gaf

Er is geen spoor meer van de 45-jarige Christine Lenaerts uit Grobbendonk. Deze verpleegster is werkzaaam in de gevangenis van Antwerpen. Vorige week kwam ze in opspraak omdat ze een ontsnapte gevangene onderdak had gegeven. De dame werd met onmiddellijke ingang geschorst.

De politie is nu op zoek naar zowel de verpleegster als de ontsnapte gevangene. Beide zijn spoorloos.

De gevangene die tijdens haar weekend penitentiair verlor in alle staten aanbelde bij de verpleegster omdat ze een pak rammel had gekregen van haar vriend, is Ashley V.D.V., tevens afkomstig uit Grobbendonk. De verpleegster nam haar in huis, op voorwaarde dat ze zich na het weekend opnieuw zou aanbieden in de gevangenis.

Toen ze op maandagochtend samen naar de gevangenis reden, sprong Ashley V.D.V. echter plots uit de wagen. Omdat de verpleegster de gevangenisdirectie niet meteen op de hoogte had gebracht, werd ze geschorst.

De verpleegster was zwaar onder de indruk van de toegetakelde jongedame en bood haar daarom onderdak. Tijdens dat bewuste weekend kreeg de verpleegster echter ook doodsbedreigingen van de vriend van de gevangene.

Sinds afgelopen zondagavond ontbreekt elk spoor van de verpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk. De politie houdt rekening met een ernstige gebeurtenis.

In het kader van dit onderzoek vraagt de politie uit te kijken naar de donkergrijze Dacia Duster van Christine Lenaerts, met nummerplaat 1 SEA 519. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een trui met witte en rode verticale strepen. Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0800-30.300.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren