Tagtik

Verzekeraar Callant nieuwe eigenaar KVO

Marc Coucke heeft KV Oostende verkocht aan verzekeringsmakelaar Peter Callant. Dat heeft de zakenman bekendgemaakt op een persconferentie. Coucke moest Oostende tegen 15 februari verkopen omdat hij vanaf 1 maart voorzitter wordt van Anderlecht. Die datum wordt nu vervroegd: Coucke neemt afscheid van Oostende op 24 februari in de thuiswedstrijd van KVO tegen STVV. Op 25 februari kan hij als voorzitter van Anderlecht plaatsnemen in de tribune van het Constant Vanden Stockstadion waar Moeskroen op bezoek komt.

Coucke vertelde op de persconferentie dat hij wel acht verschillende mogelijkheden had om de club te verkopen. Hij onderhandelde lang met brouwerij Van Honsebrouck (bekend van de biermerken Kasteelbier en Filou), maar die gesprekken sprongen af.

Coucke verkocht zijn 'weireldploegsje' uiteindelijk aan verzekeringsmakelaar Peter Callant. Verzekeringen Callant was al sponsor van KV Oostende en basketbalclub Oostende en was ook al co-sponsor in de wielerploegen van Coucke.

Callant krijgt tussen de 60 à 80 procent van de KVO-aandelen in bezit en ook Coucke houdt nog aandelen in handen: "Zelf zal ik zeker minder dan 10 procent van de aandelen hebben en geen enkele inspraak meer hebben bij KV Oostende. Maar ik zal wel een grote supporter blijven van de club", aldus Coucke.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren