Tagtik

Voetbaltornooi voor kinderen loopt uit de hand

Terwijl de Belgische voetbalvelden er in deze tijd van het jaar vaak bevroren bij liggen, zoeken vele jeugdvoetbalploegen de indoorzaal op om toch wat in beweging te blijven bij afgelastingen en tijdens de winterstop.

Zo organiseerde voetbalclub KSC Grimbergen afgelopen weekend voor de vierde maal een zaalvoetbaltornooi voor kinderen. De wedstrijd tussen de Vlaams-Brabanders van Grimbergen en de Oost-Vlamingen van Dender liep echter volledig in het honderd.

Het hek was van de dam toen de trainer van de organiserende club Grimbergen over een tas struikelde. Verschillende ouders die aan de zijlijn toekeken, interpreteerden dit compleet verkeerd, waarna heel wat woordenwisselingen ontstonden. Ouders van de thuisploeg stormden het veld op. Vervolgens werd er geduwd en getrokken en scholden de ouders elkaar de huid vol.

"Dit was ongehoord. Ik ben al drie jaar voetbalmama, maar wat ik gisteren heb gezien, is een spijtige evolutie in het jeugdvoetbal. Kinderen worden constant onder druk gezet door hun ouders, die er zelfs niet voor terugdeinzen fysiek agressief te worden. Dit is hetzelfde als hooliganisme. Het is de taak van een trainer om de ouders aan te leren hoe ze moeten supporteren. Er zou zelfs een supporterscursus in het leven geroepen moeten worden", zegt Evi Panneels, moeder van een spelertje van Eppegem, die het tafereel filmde en online plaatste.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren