Tagtik

Voor 25.000 euro aan fietsen gestolen

Uitbater Daan Terclavers schrok zich zondagochtend een hoedje toen hij plots op de bewakingsbeelden van zijn fietsenwinkel Bike Project politie-agenten zag rondlopen. De man haastte zich naar zijn winkel in de Lange Koepoortstraat in Antwerpen om verhaal te halen bij de aanwezige politie.

"Naast de negen fietsen waren ook de iMac en de iPad van de zaak, en de inhoud van de kassa gestolen. Gelukkig zat daar maar 250 euro in", zegt uitbater Daan Terclavers in Het Nieuwsblad. De dieven zijn duidelijk geen beginners want ze hebben enkel de duurste fietsen, van de gerenommeerde merken Bianchi en Schindelhauer, buit gemaakt.

De inbrekers zijn de zaak binnengeraakt langs de nooduitgang achteraan de winkel. "Dat heeft de daders wellicht een halfuur werk gekost. Het alarm heeft vannacht staan joelen, maar er is zelfs geen patrouille gepasseerd", reageert de uitbater in Het Nieuwsblad. De politie stelde alvast een pv op, maandag onderzoekt het labo de winkel op vingerafdrukken.

De Lange Koepoortstraat heeft al enige tijd te maken met een inbrakenplaag. Daarom plaatste de politie er enige tijd geleden een mobiele camera. De handelaars hopen dan ook dat de inbrekers ditmaal wel geïdentificeerd kunnen worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren