Tagtik

Vrees voor een lange reeks ongevallen

Alle weggebruikers zijn gewaarschuwd: in de komende weken is een extra portie voorzichtigheid geen overbodige luxe voor iedereen die zich in het verkeer waagt. De verlengde weekends door de feestdagen in mei staan garant voor veel ongevallen op de weg.

Uit cijfers van verkeersveiligheidsinstituut Vias blijken de feestdagen in mei, Dag van de Arbeid, Onze-Lieve-Heer Hemelvaart en Pinksteren te behoren tot de dagen waarop het meeste verkeersongelukken, soms met dodelijke afloop, te noteren zijn.

"Mooi weer zorgt voor extra mensen op de fiets of de motor", aldus Stef Willems, woordvoerder van Vias, bij Het Nieuwsblad. "Of ze maken een wandeling. Er zijn dus meer weggebruikers in het verkeer, vooral kwetsbare weggebruikers, waardoor het aantal ongevallen toeneemt."

Het lijkt paradoxaal dat net op vrije dagen, met minder verkeer op de weg, meer ongelukken gebeuren. Daar heeft de woordvoerder een uitleg voor: "Bestuurders vinden dat blijkbaar een reden om sneller te mogen rijden. Overdreven snelheid is nog altijd een belangrijke oorzaak van ongevallen op de weg."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren