Tagtik

'Vrienden van Vandenhaute' bieden plots op Anderlecht

Voetbalclub Anderlecht staat te koop. Voorzitter Roger Vanden Stock wil in 2020 immers met pensioen kunnen gaan. Daarom vroeg hij voetbalmakelaar Christophe Henrotay dit voorjaar om op zoek te gaan naar potentiële kopers.

Momenteel liggen er enkel nog twee Belgische pistes op tafel. Paul Gheysens, de topman van Ghelamco, heeft aan VTM NIEUWS bevestigd dat hij een bod heeft gedaan op voetbalclub Anderlecht. Woensdag worden alle verschillende biedingen door operationeel directeur Jo Van Biesbroeck onderzocht en aan de raad van bestuur voorgelegd. Mogelijk weten we dan wie de nieuwe eigenaar van Paars-Wit wordt. Het tweede bod komt van een groep investeerders die zich 'vrienden van Anderlecht' noemt. Met een bod van 45 miljoen euro hopen ze zestig procent van de aandelen te verwerven. Mediabaas Wouter Vandenhaute maakt deel uit van dit investeringsfonds, bestaande uit een tiental investeerders, en biedt nu dus op zijn favoriete voetbalclub zonder Paul Gheysens. Door een verschil in visie en een niet al te beste communicatie besloten Vandenhaute en Gheysens om niet langer samen voor Paars-Wit te gaan.

De Anderlechtsupporters vrezen dat een rijke zakenman die enkel op winstbejag uit is, de club zal overkpen. Daarom hopen verschillende RSCA-supportersgroepen dat ze samen of met de steun van een investeerder een deel van de aandelen van Anderlecht kunnen kopen. Op die manier willen ze inspraak verwerven en een zitje in de raad van bestuur vastkrijgen.

Vandaag zal er normaal gezien witte rook boven het Constant Vanden Stockstadion te zien moeten zijn aangezien de aandeelhouders dan zullen beslissen wie de nieuwe eigenaar wordt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren