Tagtik

VRT-ploeg tweemaal bekogeld met stenen in Anderlecht

Zondagavond omstreeks 20.30 uur hebben jongeren in de Anderlechtse wijk Peterbos controleurs van de MIVB aangevallen tijdens een controle van de vervoersbewijzen. Tijdens de controle begonnen zich steeds meer jongeren rond de MIVB-controleurs te verzamelen. "Een van de controleurs werd geraakt op de slaap en een andere kreeg een slag onder het oog en moest genaaid worden", vertelt MIVB-woordvoerder Guy Sablon.

De drie MIVB-medewerkers dienden voor verzorging worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kon de daders niet vatten. De collega's van de getroffen MIVB-controleurs voerden maandagochtend een 'emotionele' staking uit.

Ook de VRT moest het ontgelden bij de agressieve jongeren. Journalisten van het Canvas-programma Terzake draaiden een reportage in de Peterboswijk in Anderlecht, toen ze tot tweemaal toe met stenen werden bekogeld.

De MIVB is zwaar onder de indruk van alweer een gewelddadig incident. "We zullen aan Binnenlandse Zaken vragen of onze mensen pepperspray mogen dragen. Daarnaast gaan we alle veiligheidsmedewerkers uitrusten met een radiotoestel. Momenteel dragen sommigen zo’n toestel, maar niet iedereen. We zullen die morgen al bestellen. Bovendien zullen we een opleiding zelfverdediging die al voorzien was, vervroegd laten aanvatten. Er moest ook nog een viertal mensen aangeworven worden. Dat zal versneld gebeuren", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon bij HLN.

De MIVB diende een klacht in tegen onbekenden en de politie startte een onderzoek.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren