Tagtik

Woensdag D-day voor RSC Anderlecht

Wie wordt de nieuwe eigenaar van voetbalclub Anderlecht? Dat is de vraag die de Belgische voetbalwereld deze week in de ban houdt. Kandidaat-kopers kunnen immers tot 20 uur vanavond nog een bod doen. Woensdag kiest Anderlecht vervolgens een eigenaar, dat meldt La Dernière Heure.

Voetbalclub Anderlecht staat te koop. Voorzitter Roger Vanden Stock wil in 2020 immers met pensioen kunnen gaan. Daarom vroeg hij voetbalmakelaar Christophe Henrotay dit voorjaar om op zoek te gaan naar potentiële kopers.

Momenteel ligt er een Belgische én een Russische piste op tafel, al hoopt Paars-Wit nog op een andere geïnteresseerde. Het Belgische bod op Paars-Wit komt uit de portefeuille van Paul Gheysens en Wouter Vandenhaute. De sterke man van Ghelamco en voetbalclub Antwerp, en de baas van Woestijnvis zouden bereid zijn om de gevraagde 75 à 100 miljoen euro op tafel te leggen.

Dat bedrag vormt echter ook geen probleem voor de steenrijke Oezbeek Alisher Usmanov, aandeelhouder bij Arsenal. Dat melden Sporza en HLN. Toch lijkt het verkoopsdossier wat te slabakken. Komt er nog een andere geïnteresseerde koper op de proppen?

De Anderlechtsupporters vrezen dat een rijke zakenman die enkel op winstbejag uit is, de club zal overkpen. Daarom hopen verschillende RSCA-supportersgroepen dat ze samen of met de steun van een investeerder een deel van de aandelen van Anderlecht kunnen kopen. Op die manier willen ze inspraak verwerven en een zitje in de raad van bestuur vastkrijgen.

"We hebben dit idee al geopperd bij de huidige directie van Anderlecht, maar kregen nog geen antwoord. Zo kunnen de fans van het eerste uur mee beslissen en vermijden we dat alle macht ligt bij een zakenman die de clubgeschiedenis niet kent en enkel uit is op persoonlijk winstbejag", zegt Rudy Draps voorzitter van Anderlecht United vandaag in Het Nieuwsblad.

Woensdag zal er normaal gezien witte rook boven het Constant Vanden Stockstadion te zien moeten zijn.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren