Tagtik

Zidane: elke 89 dagen een trofee!

Zinedine Zidane is nog geen twee jaar trainer van Real Madrid, maar in die tijd heeft hij waanzinnige resultaten geboekt. Met één landstitel, twee eindzeges in de Champions League, twee Europese Supercups, twee WK's voor clubs en een Spaanse supercup zit de Fransman nu al aan acht trofeeën sinds hij in januari 2016 in het Bernabéu de opvolger werd van Rafael Benitez.

In de ranglijst van trainers die titels pakten met de Koninklijke steekt Zidane met zijn achtste titel de legendarische Vicente del Bosque (7 titels tussen 1999 en 2003) voorbij en komt hij op gelijke hoogte van Luis Molowny die zijn acht titels pakte in de jaren 70 en 80. Zidane is nog wel ver verwijderd van het record van 14 trofeeën die Miguel Munoz verzamelde tusse 1960 en 1974 (met onder meer negen landstitels).

Zidane tekent wel voor het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Real: in 2017 pakte het vijf trofeeën. De Franse trainer pakte zijn acht trofeeën in 714 dagen tijd: goed voor een titel om de 89 dagen. Sinds hij aan het roer staat miste hij maar drie titels: de landstitel in 2015-2016 en de Copa del Rey van de voorbije twee jaar. Die gingen telkens naar eeuwige rivaal FC Barcelona.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren