Tagtik

Zorgen voor Seppe Smits

Woensdag komt de Belgische snowboarder Seppe Smits alweer in actie op deze Olympische Winterspelen. Toch kan de 26-jarige Belg niet zorgeloos toeleven naar de kwalificaties voor de big air. Hij sukkelt immers met last aan de knie.

"De slopestyle heeft zijn tol geëist voor mijn knie", vertelt Smits bij Sporza. Tijdens deze slopestye-finale werd Smits tiende. Sindsdien is de pijn aan zijn knie echter niet beter geworden.

"Ik heb geprobeerd die weer goed in orde te brengen. De medische staf van het BOIC heeft er ook constant aan gewerkt om hem weer sterker te krijgen. Mijn knie staat er iets minder goed voor dan ik had gehoopt. Met een paar dagen rust had ik op een snellere recuperatie gehoopt. Maar er zijn ook wat andere kwaaltjes komen opduiken. Om de knie te sparen ben ik wat anders gaan bewegen. Zo kreeg ik een verkramping in mijn hamstrings, waardoor dan weer mijn patellapees wat overbelast raakte. Door die vele kleine kwaaltjes voelt mijn knie momenteel niet zo sterk aan", zegt Seppe Smits twee dagen voor zijn kwalificatiewedstrijd op de big air.

Smits kan al tevreden terugblikken op zijn Winterspelen, hij haalde immers zijn vooropgesteld objectief: een finaleplaats. Afwachten nu of hij woensdag pijnvrij de kwalificaties voor de big air kan aanvangen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren