Tagtik

Zware nacht voor politie in Leuvens uitgaansleven

Donderdagavond staat voor de Leuvense studenten synoniem voor uitgaan. Dat was deze week niet anders. De zwoele temperaturen zorgden ervoor dat er heel wat volk op de been was op en rond de Oude Markt. Verschillende feestende studenten zorgden echter voor overlast waardoor de politie meer dan de handen vol had.

De Leuvense politie registreerde meer dan 40 klachten over lawaaihinder. De politie kreeg oproepen omtrent zingende jongeren op straat, luidruchtige kotfeestjes, uit de hand gelopen barbecues en nachtelijke zangstondes op terrassen.

Voor de Leuvense politie was het praktisch onmogelijk om gevolg te geven aan alle oproepen van bezorgde inwoners. "Een terugkerend fenomeen elke keer het beter weer wordt, maar extra patrouilles inzetten is niet de oplossing. Het is de mentaliteit van de feestvierders die dringend moet veranderen", stelt de Leuvense commissaris Vranckx in Het Nieuwsblad.

"Mits een klein beetje respect voor anderen kunnen heel wat klachten voorkomen worden. De oplossing is dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en rekening houdt met elkaar", besluit Vranckx.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren