Tagtik

Horner: “We zitten in een vicieuze cirkel”

Op zijn zachtst gezegd ongelukkig met de recente prestaties van Red Bull, gelooft teambaas Christian Horner dat de rijders- en constructeurstitel verre van zeker zijn voor het Oostenrijkse team.

Nadat hij aan het begin van het seizoen een mediastorm te verduren kreeg vanwege de seksuele intimidatie waarvan hij werd verdacht, staat Christian Horner nu in het middelpunt van nieuwe vragen over het prestatieniveau van zijn team, Red Bull. Het Oostenrijkse team, dat 21 van de 22 races in 2023 had gewonnen, heeft er tot nu toe slechts zeven gewonnen, in 16 grote prijzen, allemaal gewonnen door Max Verstappen. En terwijl de Nederlander en Red Bull nog steeds aan de leiding gaan in de twee kampioenschappen, wordt de dreiging van McLaren, vooral belichaamd door Lando Norris, steeds groter.

"Ik denk dat dit circuit de tekortkomingen van de auto ten opzichte van vorig jaar duidelijk heeft gemaakt,” zei Horner zondag na de overwinning van Charles Leclerc op Monza en de 6e en 8e plaats van Max Verstappen en Sergio Perez. "Je kunt zien dat de balans van de auto niet goed is en dat we minder efficiënt zijn op het gebied van bandenslijtage. Maar als je probeert te compenseren, los je één probleem op en creëer je een ander, het is gewoon een vicieuze cirkel.”

"Ik denk dat het probleem er al een tijdje is,” voegde hij eraan toe. "Onze rivalen hebben sinds het begin van het seizoen vooruitgang geboekt en door te proberen hen bij te houden, hebben we dit probleem blootgelegd.”

Red Bull blijft dus zes races zonder overwinning voordat het volgende week naar Bakoe gaat, en de Brit is steeds minder optimistisch over de twee wereldkampioenschappen: “Op basis van de prestaties van vandaag (zondag) worden beide titels bedreigd. We waren vandaag de op drie na best presterende auto en dat moeten we veranderen. Misschien moeten we een paar dingen vereenvoudigen aan de auto en in onze set-up. Als de auto goed presteert, werkt hij zoals verwacht, maar dat venster is echt heel smal."

Wat betreft zijn drievoudig regerend wereldkampioen verzekert Horner dat hij niet gedemotiveerd is door de situatie, verre van: “Max werkt samen met de ingenieurs, hij legt heel duidelijk uit waar de problemen zitten, hij steekt er de nodige tijd in en werkt hard om dingen te veranderen.”

(Fabrice Bosset/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren