Tagtik

Komt er een Grote Prijs F1 in Rwanda?

Rwanda en Formule 1-kaderleden hebben contact gehad over het organiseren van een Grand Prix in het Afrikaanse land. F1-baas Stefano Domenicali lijkt het een goed idee te vinden.

In de marge van de Grote Prijs van Nederland heeft de Formule 1 volgens AFP contact gehad met Rwanda over het organiseren van een Grote Prijs in de komende jaren. F1-baas Stefano Domenicali bevestigde deze uitwisseling op de website motorsport.com. “Ze hebben een goed project gepresenteerd voor een permanent circuit en we hebben een vergadering belegd om het eind september met ze te bespreken. We willen naar Afrika, maar we moeten de juiste investering met de juiste strategie vinden.

Het project wordt gesteund door een legende in de sport, de Brit Lewis Hamilton (39). “Het is 100% het juiste moment. We kunnen geen races elders toevoegen en Afrika blijven negeren. Niemand geeft ooit iets om Afrika. Ik denk dat het houden van een Grote Prijs daar zou benadrukken wat een prachtige plek het is en het toerisme en vele andere dingen zou ontwikkelen,” voegde hij eraan toe.

Als dit project doorgaat, is de F1 voor het eerst sinds 1993 weer in Afrika. Rwanda, een land met 13 miljoen inwoners waarvan de geschiedenis wordt gekenmerkt door de tragedie van de genocide in 1994, heeft de afgelopen jaren massaal geïnvesteerd in sport, met partnerschappen met voetbalclubs Arsenal (Engeland) en PSG (Frankrijk), die “Visit Rwanda” op hun shirts hebben staan, en de organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in 2025.

(Tom Lacaille/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren