Tagtik

Leclerc: “Winnen in Monaco en Monza is heel speciaal”

Charles Leclerc dwarsboomde alle voorspellingen. De Monegask versloeg de McLarens van Oscar Piastri en Lando Norris dankzij een gedurfde strategie.

Charles Leclerc (Ferrari, winnaar Italiaanse GP): “Het is een ongelooflijk gevoel. De eerste keer was al speciaal en ik wist niet of de tweede keer hetzelfde zou zijn, maar dat is het wel. De emoties, mijn God… in de laatste ronden keek ik, net als in 2019, naar de tribunes, wat lastig is, maar het is ongelooflijk. Ik wil zoveel mogelijk races winnen en de titel pakken, maar Monaco en Monza, dat zijn de twee meest speciale races van het jaar en ik heb ze dit seizoen weten te winnen, dat is heel speciaal.

Onze ontwikkelingen hebben goed gewerkt op een circuit als Monza en ik weet niet of dat elders ook zo zal zijn. McLaren is nog steeds de favoriet, maar we hebben vooruitgang geboekt. Bakoe is een circuit dat ik leuk vind en waar ik in het verleden heb uitgeblonken, dus ik hoop daar een goed resultaat te behalen.

Oscar Piastri (McLaren, 2e): “Het doet echt pijn. Ik heb veel dingen goed gedaan, maar er was een vraagteken bij mijn strategie. In onze positie zou een enkele stop te riskant zijn geweest, maar het was de juiste beslissing en uiteindelijk was het Ferrari die ons de baas was. Ik ben tevreden over ons racetempo en wat we deden, maar het is pijnlijk om op deze manier als tweede te eindigen.

Iedereen kan een legende zijn op maandag of na de geblokte vlag. We hebben een beetje een fout gemaakt en ik heb ook mijn deel van de verantwoordelijkheid. Charles (Leclerc) had het anders kunnen doen, maar hij nam de juiste beslissing. De mediums waren snel kapot, de harde banden en de linker voorband hadden veel korrelvorming. Ik had niet gedacht dat ze hun ritme weer zouden vinden, maar dat is precies wat er gebeurde.

Lando Norris (McLaren, 3e): “Oscar (Piastri) verraste me, want hij kwam erdoor. Ik weet niet wat ik anders had kunnen doen, als ik later geremd had, waren we misschien tegen elkaar gebotst. Maar Ferrari reed een betere race, vooral Charles (Leclerc), dus goed gedaan.

We dachten erover om maar één stop te maken, maar dat was niet mogelijk. Het was moeilijk omdat het zo krap was, maar we hadden limieten met de auto en het was niet mogelijk. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar Ferrari deed het beter dan wij en had een betere auto.”

(Redactie L’Équipe/L'Equipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren