Tagtik

Norris: “De auto was echt ongelooflijk”

Lando Norris won zondag met gemak in Singapore en was zich er terdege van bewust hoeveel geluk hij had om achter het stuur te zitten van een McLaren die momenteel niet te verslaan is.

Lando Norris (McLaren – winnaar van de GP van Singapore): “Het was een ongelooflijke race, ik had een paar schrikmomenten en werd een beetje warm. Maar over het algemeen was alles onder controle, de auto was echt ongelooflijk en ik kon de hele race aanvallen. Ik ben nu een beetje buiten adem. Ik viel niet te veel aan, het is gewoon dat je soms, integendeel, een beetje te veel ontspant. Maar ik bleef aanvallen omdat ik niet met één seconde verschil wilde winnen. Met Oscar op het podium is het geweldig voor het team.

Max Verstappen (Red Bull – 2e): “Ik reed mijn race een beetje alleen op de baan, ik probeerde mijn banden en tempo te managen. De eerste stint was moeilijk, maar de tweede was beter en ik voelde me comfortabeler. We hadden verwacht dat we het hier moeilijk zouden krijgen, dus het is een goed resultaat. We kunnen niet tevreden zijn met de tweede plaats, we moeten ons nog verbeteren. We proberen er alles aan te doen om voorop te blijven in het kampioenschap. Het is een lange race geweest, een hele moeilijke, en ik kijk nu uit naar een beetje rust.”

Oscar Piastri (McLaren – 3e): “Het was erg warm in de cockpit. We hebben een goede race gereden en ik heb het gemis van zaterdag goedgemaakt. Het was niet mijn beste kwalificatie, dus op het podium staan is een goed resultaat. We hadden een erg snelle auto en een goede strategie om de Mercedessen in te halen. Dat zijn goede punten voor het team. Het lukte me om uit de buurt van de muren te blijven, het was soms krap, maar ik wilde niet te veel risico’s nemen.”

(Fabrice Bosset/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren