Tagtik

Norris: “Goed gevoel in de auto”

Lando Norris (McLaren) pakte zaterdag de pole in Singapore en gelooft dat hij de auto in handen heeft om deze eerste plaats zondag om te zetten in een overwinning.

Lando Norris (McLaren): “Ik slaagde erin om progressie te boeken naarmate de sessie vorderde, terwijl de piloten om me heen ook steeds sneller gingen. Daardoor kwam ik onder druk te staan, maar mijn tijd was goed genoeg voor pole en dat is hier heel belangrijk. Ik heb sinds het begin van het weekend een goed gevoel in de auto. Ik hou ervan als het moeilijk wordt en je alles moet geven in een ronde. Mijn tijd was iets langzamer dan de tijd die ik neerzette voor de rode vlag (na het incident van Carlos Sainz), maar ik had vertrouwen in de auto en ik kon hem pushen. Ik wist dat we hier snel waren, dus ik hoefde niet te veel bij te sturen en het is fijn om niet over de limiet te hoeven gaan om een goede tijd neer te zetten. Je kunt snel de prijs betalen als je te veel aanvalt op dit circuit.”

Max Verstappen (Red Bull): “Uiteindelijk was het een goede sessie. We konden de auto verbeteren en ronde na ronde werden de tijden beter. Als je kijkt naar waar we gisteren (vrijdag) stonden, is deze eerste rij een heel goed resultaat. Q2 was moeilijk, ik had een ronde verloren door de dubbele gele vlag. We willen hier niet te veel doen, we moeten binnen de limieten blijven. Ik ben blij met mijn tweede plaats. Het is moeilijk met de banden, ze kunnen je veel winst geven of je veel laten verliezen. Vandaag werkte het vrij goed."

Lewis Hamilton (Mercedes): “Mijn kwalificatie is al het hele seizoen een ramp, dus ik heb hard gewerkt om weer terug te komen in de wedstrijd. Vandaag kwam de auto ineens tot leven in de kwalificatie. Mijn ronde was een beetje ingewikkeld en er was misschien iets meer uit de auto te halen, maar ik ben echt blij. De monteurs hebben hun tijd besteed aan het opnieuw uitbalanceren van de auto volgens de instellingen, ze hebben geen fouten gemaakt en deze plek is echt aan hen te danken. En we zitten in een goede positie voor de race. Het was vandaag veel beter, maar McLaren is het hele weekend al erg snel."

(Fabrice Bosset/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren