Tagtik

Corona raakt Vlamingen in de portemonnee

30 May 2021 15:53 Maar liefst 5.558 gezinnen hebben hun sociale woonlening tijdelijk stopgezet als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van Brecht Warnez (CD&V).

Marc Van Ranst spreekt vanuit zijn kot

30 May 2021 13:40 De BV (Bekende Viroloog) Marc van Ranst heeft nog eens publiekelijk gesproken vanuit zijn kot. Van Ranst zit sinds twee weken in een geheime schuilplaats nadat een gezochte militair het op hem gemunt heeft. In 'De zevende dag' gaf hij zijn mening over de nieuwe versoepelingen die vanaf 9 juni ingaan. Vanaf die datum mogen mensen elkaar weer knuffelen en dat baart de viroloog zorgen. "Dit is een risico.", zegt hij.

Afgelopen nacht nieuwe zoekactie naar Conings

30 May 2021 13:19 Afgelopen nacht hebben politie- en legerdiensten opnieuw gezocht naar de vermiste militair Jürgen Conings. Het ging om een kleinschalige zoekactie in het Limburgse Zutendaal en Lanklaar (Dilsen-Stokkem). De zoekacties vonden plaats in vakantieparken van Center-Parcs en Landal. De gezochte man werd echter niet gevonden.

Gouden tips voor bij zomerse temperaturen

30 May 2021 12:00 Het is op dit moment aangenaam warm in ons land. Maar hoe vermijd je dat je dagelijkse leven te veel onder deze plots hogere temperaturen lijdt? Wij geven jou enkele tips over hoe je het best kan omgaan met deze hitte.

'Mensen voortaan zelf verantwoordelijk stellen voor knuffelen en kussen'

30 May 2021 11:00 Volgens een ontwerp van het ministerieel besluit (MB) van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vervalt vanaf 9 juni de beperking op het aantal "duurzaam onderhouden nauwe contacten". Met andere woorden: knuffelen mag opnieuw onbeperkt, zelfs met wildvreemden. Mensen zullen weer gelijk wie kunnen ontvangen bij hen thuis zonder de afstandsregels. De regel van maximaal vier personen in huis en maximaal 50 buiten blijft wel behouden. Is dat een goed idee? De geplande versoepeling wordt alvast onthaald op verdeelde reacties.