Tagtik

Staken minderjarigen basisschool in brand?

23 May 2021 09:21 Vier jongeren, waarvan drie minderjarigen, worden er van verdacht een basisschool in brand te hebben gestoken. De feiten gebeurden in het Franse Gravelines, in het noorden en niet zo ver van de grens met België. De brand vernielde een deel van het dak, maar de school zou gewoon kunnen opengaan.

Vlaams Belangers hekelen politiek getinte uitspraken Van Ranst

23 May 2021 09:13 Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter weer maar eens een politiek getinte boodschap verkondigd. Volgens Van Ranst is er door het Vlaams Belang en andere rechtse figuren "een hellend vlak" gecreëerd, waardoor bedreigingen aan het adres van virologen normaal zijn geworden.

Nam Italiaanse winnaar coke op Eurovisiesongfestival?

23 May 2021 08:14 Opvallend beeld tijdens de live uitzending van het Eurovisiesongfestival gisterenavond. De frontman van de Italiaanse groep, Måneskin Damiano, boog plots voorover naar een tafel. Op sociale media wordt nu gesuggereerd dat hij cocaïne aan het snuiven was.

Lente nog steeds niet in zicht

23 May 2021 07:50 Vandaag is het vaak bewolkt maar reeds droger. Vooral over het reliëf vallen er nog enkele buien en ook elders is een bui niet uitgesloten. Maxima van 10 graden in de Hoge Venen tot 15 graden in het centrum. De zuidwestenwind waait matig en krimpt geleidelijk naar zuidzuidwest.

Al 250 mensen met valse Covid-test betrapt op Zaventem

22 May 2021 16:05 Op de luchthaven van Brussels Airport zijn er sinds 25 april al 249 mensen betrapt die een vals attest van een negatieve Covid-test op zak hadden. Ze probeerden op die manier de controle te omzeilen om naar het buitenland te reizen. Dat meldde het parket Halle-Vilvoorde gisteren.

Militair is politie te slim af, zoekactie stopgezet

22 May 2021 15:56 Het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen was de afgelopen dagen het toneel van een ware film. In een groot gebied hebben politie en militairen gezocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Die is echter nog steeds niet gevonden. De zoekactie in het nationaal park wordt nu stopgezet.