Tagtik

'Kanye West helpt Trump aan nieuwe termijn als president van de VS'

07 July 2020 14:17 De Amerikaanse rapgod en zakenman Kanye West was de afgelopen dagen wereldnieuws nadat hij voor de tweede keer bekendmaakte dat hij zich kandidaat stelt om de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden. Een publiciteitsstunt of oprechte ambitie van de echtgenoot van Kim Kardashian?

'We verspillen meer door coronacrisis'

06 July 2020 14:00 Mondmaskers en latex handschoenen: ze eindigen vaak na amper éénmalig gebruik in de vuilbak, of in het ergste geval in de natuur. We kopen tevens steeds meer verpakte producten. Door de coronacrisis wordt onze wegwerpmaatschappij gestimuleerd. Milieu- en afvalorganisaties trekken daarom vandaag in De Morgen en Het Laatste Nieuws aan de alarmbel.

"Blijf deze zomer thuis, als je reizen kan vermijden"

06 July 2020 06:09 Nu de zomervakantie gestart is en wereldwijd de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, dromen heel wat Belgen er alsnog van om naar het buitenland op vakantie te gaan. Dat houdt toch risico's in, zeker voor de populaire toeristische trekpleisters waar opnieuw heel wat reizigers uit verschillende landen samenkomen. Kunnen we Belgen verplicht in quarantaine plaatsen nadat ze uit zogenaamd risicogebied terugkeren?