Tagtik

Erika Vlieghe: onbegrijpelijk dat dansen op trouwfeesten wordt toegelaten

04 July 2020 12:54 Gisteren raakte bekend dat het dan toch werd toegelaten om te dansen op trouwfeest, indien je in dezelfde bubbel zit. Volgens Erika Vlieghe, voorzitter van de expertengroep GEES, kan dit het aantal besmettingen fors laten toenememen. "Dit moet je vooral doen als je opnieuw een opflakkering van het virus wil.", zegt Erika Vlieghe aan VRT NWS.

Dansen op trouwfeest mag in je eigen bubbel

04 July 2020 09:35 Er is al veel discussie geweest over wat er al dan niet mag op een trouwfeest. Nu blijkt dat dansen op trouwfeesten wel is toegelaten, maar dan wel onder voorwaarden. Je mag namelijk enkel dansen met mensen die tot je bubbel behoren. Met de andere gasten moet je voldoende afstand houden.

Belgisch gezin zwaargewond na fietsongeval in Spanje

04 July 2020 09:00 In de Spaanse regio rond Alicante zijn gisterenmorgen drie Belgen zwaargewond geraakt bij een fietsongeval. Een auto reed een vader en zijn twee tienerzonen van 15 en 16 jaar aan. De toestand van een van hen was zo kritiek dat hij per helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht. 

'Niet één, maar twee coronavirussen actief'

03 July 2020 15:17 Er zijn twee coronavirussen actief: de oorspronkelijke variant, en een meer besmettelijke turboversie. Wetenschappers vonden opnieuw aanwijzingen van het bestaan van deze tweede en veel besmettelijkere variant van het coronavirus.

Bewezen: de wereld slaapt slechter door coronacrisis

03 July 2020 11:25 De coronacrisis beïnvloedt ons slaappatroon en -kwaliteit negatief. In het bijzonder wie al langer met slaapproblemen kampte, ondervond meer problemen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, uitgevoerd onder leiding van VUB-professor Olivier Mairesse.

Belgen opnieuw welkom in Slovenië

03 July 2020 08:44 Vanaf zaterdag krijgen de Belgen er een mogelijke vakatiebestemming bij. Wie deze zomer niet voor een 'staycation' in eigen land kiest, kan immers opnieuw gaan wandelen rond het prachtige meer van Bohinj, de charme van Ljubljana gaan ontdekken of zich vergapen aan de Postojna-grotten aangezien Slovenië opnieuw Belgen verwelkomt.

Vlaams parlement wil strijd tegen ontbossing Amazonewoud verscherpen

02 July 2020 20:19 Het Amazonewoud is met een oppervlakte van ongeveer 5,5 miljoen vierkante kilometer het grootste regenwoud van onze planeet. Met als bijnaam ‘de longen van de aarde’ heeft het regenwoud een invloed op de biodiversiteit, klimaat en levensonderhoud van mensen in de Amazoneregio en ver daarbuiten. Toch wordt het gebied bedreigd door ontbossing en bosdegradatie, met grote bosbranden in 2019 als dieptepunt. Vlaams volksvertegenwoordigers van de meerderheidspartijen Karin Brouwers (CD&V), Karl Vanlouwe (N-VA) en Emmily Talpe (Open Vld) dienen een resolutie in die de Vlaamse regering en de Europese Commissie oproepen om die strijd verder en diepgaander te ondersteunen.