Tagtik

Amerikaans coronavaccin Novavax boekt veelbelovende resultaten

Het coronavaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Novavax vertoont een effectiviteit van 90,4 procent. Bovendien werkt het ook heel goed tegen de varianten die in de Verenigde Staten en Mexico de ronde doen. Dat blijkt uit een fase 3-studie met het coronavaccin NVX-CoV2373 bij 29.960 proefpersonen in de Verenigde Staten en Mexico. Het vaccin is op dit moment nog niet op de markt beschikbaar.

Uit het onderzoek blijkt dat het Amerikaanse vaccin een globale effectiviteit van 90,4 procent heeft en 100 procent beschermt tegen een ernstige infectie. Ook de neveneffectien blijken zeer goed mee te vallen bij het Novavax-vaccin. De vaakst voorkomende klachten waren pijn ter hoogte van de injectieplaats, vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn.

De entstof van Novavax vormt momenteel nog het voorwerp van een rolling review bij het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA. België heeft voorlopig nog geen doses van het coronavaccin besteld. Het bedrijf mikt zelf op het derde kwartaal om een formele markttoelating aan te vragen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren