Tagtik

Barbaars drama op dorpsfeest: 16-jarige krijgt dodelijke messteek

In de nacht van zaterdag op zondag is een 16-jarige jongen om het leven gekomen bij een steekpartij op een dorpsfeest in Crépol, een gemeente met 532 inwoners in het Franse departement Drôme, in het zuidoosten van het land.

Een bende van wel tien personen bestormde het dorpsfeest plots en viel de aanwezigen aan met messen. Bij het incident werd de 16-jarige Thomas, een jonge rugbyspeler, neergestoken. Hij overleed aan zijn verwondingen in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Bij het incident vielen ook meerdere gewonden. Twee onder hen, allebei twintigers, verkeren in kritieke toestand. Volgens de brandweer is er in totaal sprake van zeventien slachtoffers.

Daders?
Volgens het parket kwamen de aanvallers met voorbedachten rade naar het bal. Het zou gegaan hebben om een afrekening. De daders wilden wellicht afrekenen met een van de feestgangers. De politie heeft op dit moment nog niemand gearresteerd, maar het parket opende een onderzoek naar “moord en poging tot moord in een georganiseerde bende”.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren