Tagtik

"België moet zich voorbereiden op oorlog"

Admiraal Michel Hofman, hoofd van de Belgische Defensie, heeft bij zijn bezoek aan de RTBF, de Franstalige openbare omroep in België, zijn analyse van de conflicten in de wereld gegeven.

Het eerste onderwerp: de stagnatie van het conflict tussen Rusland en Oekraïne.
Volgens Europese schattingen zijn er aan Russische zijde al 200.000 doden of gewonden: "Het is een schatting, ik denk dat deze dicht bij de werkelijkheid ligt", schat admiraal Hofman. “Het is tien keer zoveel als in Afghanistan in tien jaar tijd”.

Overschatten we dus het potentieel van het Russische leger? “Het is zeer waarschijnlijk dat we het hebben overschat”, antwoordt admiraal Hofman. "Wat we waarschijnlijk hebben overschat, is hun vermogen om complexe operaties uit te voeren, zowel ter land, in de lucht als ter zee. Dit is essentieel als we operaties van deze omvang uitvoeren", meent Michel Hofman.

Dus ja, gezien de aanwezige strijdkrachten: “België moet zich voorbereiden op oorlog, het is onze plicht om te anticiperen en de veiligheid van België te garanderen”, besluit de stafchef van het Belgische leger.

(Tagtik/Source: RTBF/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren