Tagtik

Biden deelt stevige slag uit aan het Kremlin

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft sancties aangekondigd tegen 400 Russische en buitenlandse personen en entiteiten die betrokken zijn bij de ondersteuning van de oorlog van Moskou tegen Oekraïne. 

In een verklaring legde het ministerie onder leiding van Janet Yellen uit dat de sancties, die een dag voor de Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne werden aangekondigd, gericht zijn tegen entiteiten in Rusland, Azië, Europa en het Midden-Oosten waarvan de producten en diensten Rusland in staat stellen zijn oorlogsinspanningen te ondersteunen en de sancties van Washington te omzeilen.

Het ministerie van Financiën richt zich op talrijke transnationale netwerken die zich bezighouden met activiteiten zoals de aankoop van munitie en militaire uitrusting voor Rusland en het faciliteren van sanctieontduiking voor Russische oligarchen door offshorebedrijven en trustdiensten op te richten.

Anderen die in het vizier van de VS kwamen, waren goud aan het witwassen in naam van een gesanctioneerd Russisch bedrijf of kochten gevoelige en kritieke goederen zoals werktuigmachines en geavanceerde elektronische componenten uit Rusland.

In totaal zullen 400 personen en bedrijven zwaar worden bestraft.

(SR and MaSi for Tagtik/Photo: Pexels)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren