Tagtik

Boze fans eisen 1 miljard euro van Cristiano Ronaldo: waarom?

Cristiano Ronaldo maakte vorig jaar reclame voor cryptobeurs Binance. Hij lokte echter door zijn persoon aan het merk te verbinden ongewild tienduizenden fans in een financiële val, want het bleek om een frauduleuze organisatie te gaan. Van elke 77 dollar die ze investeerden, bleef na een jaar nog maar 1 dollar over voor de voetbalfans.

Binance lanceerde net voor het WK zijn eerste ‘CR7’ collectie van non-fungibele tokens (NFT’s) in samenwerking met Ronaldo. Maar dat bleek een frauduleus luchtkasteel te zijn. Binance, het grootste cryptoplatform in de wereld, kwam immers al snel in slechte papieren terecht. Het heeft volgens de Amerikaanse autoriteiten de Amerikaanse antiwitwas- en sanctiewetten overtreden en heeft nagelaten meer dan 100.000 verdachte transacties te melden met organisaties die de VS omschrijven als terroristische groeperingen, waaronder Hamas, Al Qaeda en Islamitische Staat. Binance was trouwens één van de grootste ontvangers van ‘ransomware’-opbrengsten. Bijgevolg moest CEO Changpeng opstappen.

Maar ook Ronaldo lijkt nu opgejaagd wild te worden aangezien boze voetbalfans eisen via de rechtbank dat hijzelf de 1 miljard euro vergoed die ze allemaal samen investeerden. De gedupeerden voeren aan dat Ronaldo te risicovolle producten heeft aangeprezen zonder hen te waarschuwen voor de risico’s die er aan verbonden waren. De Portugese stervoetballer wordt er wel van beschuldigd dat hij “het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten in samenwerking met Binance heeft bevorderd, ondersteund en/of er actief aan heeft deelgenomen.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Telegraph - Bild - Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren