Tagtik

Collega doet drugs in drankje: projectleider rijdt alleenstaande mama (33) dood

Een projectleider van een bouwbedrijf in Temse, in de Belgische provincie Antwerpen, veroorzaakte in november 2020 een zwaar verkeersongeval dat tot de dood zou leiden van een alleenstaande mama van 33. Maandag verscheen de man voor de rechter.

De projectleider kwam van een bedrijfsfeestje en reed de auto van de vrouw aan met een snelheid van 170 km per uur. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar ze drie weken later zou overlijden. De man zelf werd bij het verkeersongeval maar lichtgewond.

Op zijn proces betuigde de man zijn spijt aan de nabestaanden van de vrouw. De man bleek bij het ongeval 1,33 promille alcohol in het bloed te hebben en in zijn bloed vond de politie ook sporen van MDMA. Hij had gedronken van het glas van een collega die er drugs had ingedaan. Zijn overdreven snelheid weet hij aan een ruzie met een collega: toen hij die wou telefoneren van in zijn auto en de collega niet antwoordde, is hij "ontploft", zo vertelde de man.

De man nam op het proces de volle verantwoordelijkheid voor wat hij heeft aangericht. Hij riskeert een celstraf van drie jaar, een rijverbod van vijf jaar en een boete van 4.000 euro.

(Fausto by Tagtik/Source: HBvL/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren