Tagtik

De Croo na doodsbedreiging: "Geen reden om mij te verstoppen"

De Belgische eerste minister heeft gereageerd op de doodsbedreigingen die hij via een video op social media had gekregen van een Belgische ex-militair die momenteel voortvluchtig is.

De politie is vrijdagavond nog volop op zoek naar de jonge ex-militair die vrijdagvoormiddag op sociale media dreigde om premier Alexander De Croo te doden. Intussen nam het federaal parket het onderzoek over en reageerde premier De Croo voor het eerst. 

In een video op social media was te zien hoe de ex-militair met een wapen (nep of echt is onduidelijk) schiet op een foto van de premier die tegen een boom hangt. Het parket gaat ervan uit dat de verdachte België heeft verlaten. De Belgische premier maakt zich momenteel dan ook niet veel zorgen. "Ik luister naar onze veiligheidsdiensten en hun analyse is dat er geen reden is voor mij om me te gaan verstoppen", vertelt hij vrijdagnamiddag bij een bezoek aan Pepinster. "Als zij zeggen dat er geen reden is om me zorgen te maken, dan maak ik mij ook geen zorgen", klinkt het nog.

(Skwadra by Tagtik/Source: RTBF, HLN, Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren