Tagtik

De 'drakentanden' die Russische tanks kunnen blokkeren

Het Litouwse ministerie van Defensie heeft de eerste van een reeks van 27 defensieve installaties onthuld die het aan zijn grens wil bouwen, met obstakels die de opmars van pantservoertuigen of vijandelijke infanterie moeten verhinderen.

De installatie bevindt zich op de militaire basis Pabrade, vlakbij de grens tussen Litouwen en Wit-Rusland. Het is onderdeel van een gezamenlijke inspanning van de Baltische staten om een 'Baltische verdedigingslinie' te bouwen langs de grenzen van Litouwen, Letland en Estland met Wit-Rusland en Rusland.

De Litouwse minister van Defensie, Laurynas Kasciunas, bezocht de basis om deze in te wijden en inspecteerde de apparatuur die wordt gebruikt voor de wegversperringen, in het bijzonder de betonnen “drakentanden” die zijn ontworpen om de opmars van tanks en andere voertuigen te stoppen.

“De eerste van een reeks van 27 soortgelijke installaties zal worden uitgerust met technische apparatuur, waaronder Tsjechische egels, wegversperringen, drakentanden en kabels,” zei Kasciunas.

(SR and FM for Tagtik/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren