Tagtik

De ongelooflijke boodschap van de CIA

Een sociale mediacampagne van de CIA probeert informanten te werven in China, Noord-Korea en Iran, drie van de landen waarmee de Verenigde Staten de meest gespannen relaties onderhoudt.

De aankondiging werd op Facebook, YouTube en X (voorheen Twitter) geplaatst in verschillende talen: Mandarijn, Koreaans en Farsi.

De Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) zoekt burgers van China, Noord-Korea en Iran om contact met hen op te nemen en hen van informatie te voorzien. Volgens het persbericht van de CIA is het doel om mensen die in deze landen wonen te laten weten dat de CIA bereid is om met hen samen te werken.

Om dit in alle veiligheid te doen, geeft de CIA verschillende instructies: gebruik versleutelde virtuele privénetwerken (VPN's) of browsers zoals Tor, die anoniem surfen mogelijk maken en ideaal zijn voor toegang tot het dark web.

Deze campagne is trouwens niet de eerste in zijn soort. De CIA wijst erop dat ze al succes heeft gehad met soortgelijke initiatieven, zoals in Rusland na het begin van de invasie in Oekraïne. 

(FVDV and MaSi for Tagtik/Source: X/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren