Tagtik

'Een ziekenhuis is de perfecte plek voor een seriemoordenaar om zich te verbergen'

William George Davis ging als volgt te werk: de verpleger uit het oosten van de Amerikaanse staat Texas ging zonder argwaan te wekken de kamer van een patiënt binnen, injecteerde vervolgens lucht in de aders van de bedlegerige patiënt, en liep doodleuk de kamer opnieuw uit alsof er niets aan de hand was en voor ook maar iemand van zijn collega's tijdens de nachtshift iets kon merken. Enkele ogenblikken later stierf de patiënt dan.

Uit documenten van de rechtbank blijkt dat zo zeker vier patiënten stierven na symptomen die op een beroerte wezen.

'Het lijkt erop dat een ziekenhuis de perfecte plek is voor een seriemoordernaar om onder de radar te blijven', stelde openbare aanklager Jacob Putnam tijdens zijn openinsgbetoog, meldt Associated Press.

De 37-jarige verpleger William George Davis pleitte onschuldig voor moord en zware mishandeling. Hij werd veroordeeld voor de moord op vier patiënten met luchtinjecties nadat ze een hartoperatie hadden ondergaan in het Christus Trinity Mother Frances Hospital in Tyler, Texas. Aanklagers beweerden dat Davis in totaal minstens elf slachtoffers had, van wie er zeven stierven. Er werden slechts aanklachten tegen Davis ingediend voor vier doden vanwege de moeilijkheid om de anderen te bewijzen.
Davis werd na ongeveer twee uur juryberaad ter dood veroordeeld. Er werd automatisch beroep aangetekend tegen het vonnis.

(Skwadra for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren