Tagtik

Familiedrama Aalst bij 'modelgezin': vrouw gearresteerd

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een persbericht uitgegeven over het familiedrama van donderdagavond in Aalst. Een vrouw van 44 jaar is gearresteerd op verdenking van moord.

In het persbericht geeft het parket meer uitleg over de interventie van de politie.

"Gisterenavond (donderdagavond, nvdr) omstreeks 18u45 werd de politie opgeroepen ivm een mogelijk incident in een woning in de Kruisveldstraat in Aalst. De kinderen van het gezin kregen geen contact met de ouders en konden de woning niet meer binnen", zo staat te lezen in het persbericht.

"In de woning trof de politie in een slaapkamer op de tweede verdieping het levenloze lichaam aan van een man. In de woning was ook nog een vrouw aanwezig. De vrouw (44 jaar) werd, na reanimatie door de hulpdiensten, overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeerde in levensgevaar. De man bleek overleden te zijn. Het betreft de 51-jarige echtgenoot van de vrouw."

Uit de eerste vaststelling bleek dat de man op gewelddadige wijze om het leven was gebracht. In opdracht van het parket werd de vrouw gearresteerd. Zij verblijft nog altijd in het ziekenhuis op de dienst intensieve zorgen.

Het parket opende een moordonderzoek: de vrouw wordt verdacht van moord. 

Volgens HLN is de man omgebracht door messteken. Buurtbewoners noemden het gezin van Tsjetjeense origine een "modelgezin" waar nooit eerder problemen waren, ook al zou er woensdagavond, de avond voor de feiten, een ruzie zijn geweest.

(Fausto by Tagtik/Source: om-mp.be, HLN/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren