Tagtik

Gevaarlijke verkrachter per ongeluk vrijgelaten uit Belgische gevangenis

Door een naamsverwisseling werd de 65-jarige veroordeelde verkrachter Mohamed B.B. vorige week vrijdag per ongeluk vrijgelaten uit de gevangenis van Sint-Gillis. Intern onderzoek moet uitwijzen wat er precies is fout gelopen, maar het zou dus om een vergissing gaan. 

B.B. werd veroordeeld voor zedenfeiten en verkrachting. Hij is geïnterneerd en ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat wil zeggen dat hij na zijn straf mogelijk nog opgesloten kan blijven, als blijkt dat hij nog steeds een gevaar betekent voor de maatschappij. Maar vrijdag werd hij plots vrijgelaten zonder beslissing van de Strafuitvoeringsrechtbank. Volgens het gevangeniswezen heeft er een persoonsverwisseling plaatsgevonden met een gedetineerde die een naam heeft die heel gelijkend is. Hoe B.B. dan via de vingerafdrukscan gepasseerd is, blijft alsnog onduidelijk. 

De politie zette de man meteen op de Most Wanted-lijst en stuurde een opsporingsverzoek uit. Uiteindelijk kon de man vorige woensdag opnieuw ingerekend worden. De politie trof hem aan bij familie, die niet ver van de gevangenis van Sint-Gillis woont. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren