Tagtik

Sterk staaltje spionage: Kinderen van Russische spionnen wisten niet eens dat ze Russen zijn

De kinderen van twee Russische spionnen die betrokken waren bij de historische gevangenenruil kregen op de vlucht van Istanboel naar Moskou te horen dat ze niet de Argentijnse maar de Russische nationaliteit hadden. Dat wisten ze niet en ze werden op de luchthaven van Moskou begroet door ene Vladimir Poetin, een man die ze helemaal niet kenden. Een sterk staaltje undercoverwerk van hun ouders!

Het gezin sprak onderling Spaans en hun kinderen waren niet op de hoogte van hun job als spion voor het Kremlin. Het gezin kwam oorspronkelijk uit Argentinië, maar woonde al sinds 2017 in Slovenië. Samen met hun 2 kinderen (een meisje en een jongen van respectievelijk 8 en 11 jaar oud) woonden ze in een rustige buurt in de rand van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Maar in 2022 ontdekten de autoriteiten hun dubbelleven: ze waren spionnen voor Rusland! Maria en Ludwig waren Russische geheim agenten, spionnen zeg maar. Betaald door de Russische geheime dienst. Hun echte namen bleken trouwens Artem en Anna Doeltsev te zijn. 

Het Russische echtpaar en hun twee kinderen Sofia en Gabriel keerden woensdag naar huis terug na de grootste gevangenenruil tussen het Westen en Rusland sinds de Koude Oorlog.

(SR for Tagtik/Source: RTV SLO - 24 Ur/Illustration picture: Nikita Karimov for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren