Tagtik

Gewapende man wilde aanslag plegen op Miss België-verkiezing

Een man van 46 uit Lommel werd zaterdagavond net op tijd opgepakt net voor hij een een aanslag wilde plegen op de Miss België-verkiezing in het Proximus Theater in De Panne.

Een verontrustende melding liep zaterdag binnen bij de politie, waarna de politie besloot de dreiging meteen heel ernstig te nemen. De politiezone Limburg had informatie dat een man onderweg was naar Plopsaland om daar een aanslag te plegen. De politie riep massaal versterking in van andere korpsen en de federale politie en stuurde een indrukwekkende troepenmacht richting Plopsaland. Uiteindelijk werd de verdachte in een gehuurde Tesla een paar uur voor de show opgepakt met wapens en een kogelvrij vest in zijn auto.  In de koffer werden ook substanties gevonden, mogelijk chemicaliën, maar daarover moet verder onderzoek uitsluitsel geven. De man werd meteen gearresteerd.

Vlak voor de show van start zou gaan, werd de zaal nog ontruimd omdat de politie nog zocht naar een wapen. Rond 21u30 werd de zaal weer vrijgeven en kon de missverkiezing met een uurtje vertraging alsnog van start gaan. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren