Tagtik

'Gladiator': de zwaarste Russische criminelen verenigd in één militie

Een geheime aanvalsmacht genaamd 'Storm Gladiator', bestaande uit veroordeelden die door het Russische ministerie van Defensie uit de gevangenis zijn vrijgelaten om in Oekraïne te vechten, is betrokken geweest bij enkele van de meest brute gevechten van de oorlog.

Er zijn ongeveer dertig milities in Rusland die Vladimir Poetin dienen. En van al deze groepen wordt Gladiator beschouwd als een elite-eenheid van de speciale strijdkrachten. Ze is gepositioneerd tussen de andere aanvalseenheden van het leger, ook bestaande uit veroordeelden, bekend onder de verzamelnaam Storm Z.

De militie, opgericht in september 2022 en onder bevel van de inmiddels ontslagen ‘Spartacus’, bestaat uit de zwaarste criminelen van Rusland. Het profiel van deze moordenaars is zeer specifiek: het gaat om jonge mannen, vrijgezel en in goede gezondheid, met ervaring met vuurwapens en steekpartijen. Hun missie: het uitvoeren van operaties voor speciale eenheden. 

In de herfst van 2023 lanceerde Rusland gelijktijdig offensieve operaties op verschillende punten van de frontlinie in Oekraïne om nieuwe posities veilig te stellen vóór de komst van de winter.

(Tagtik/Source: The Insider/Picture: Michael Mraz for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren